Compania de pompe funebre Anthony vine în ajutorul dumneavoastră cu servicii funerare complete

Întocmirea procedurile legale

Venim în sprijinul dumneavoastră prin consiliere, sau ne asumăm responsabilitatea de a respecta în totalitate procedurile legale (fiind imputerniciti in baza unei procuri notariale), conform dorințelor celor ce ne solicită susținerea. Eliberarea documentelor necesare (certificat de deces, adeverință de înhumare, autorizația de depunere la capelă) se face în baza următoarelor:

 • 1.Certificat medical de constatare al decesului, realizat și parafat de medic;
 • 2.Dovadă eliberată de poliție sau de parchet care să ateste informarea acestora cu privire la situație sau participarea la investigație, în cazul sinuciderilor, accidentelor sau a survenirii decesului în mod violent sau necunoscut. În cazurile din urmă certificatul constatator va conține obligatoriu avizul procurorului desemnat;
 • 3. Actul de identitate, livretul militar sau adeverința de recrutare,în funcție de caz, pentru persoanele aflate în serviciul militar până la vârsta de 60 ani;
 • 4. Certificatul de naștere al decedatului;
 • 5. Actul de identitate al declarantului;
 • 6. Certificatul de îmbălsămare. Certificatul de deces poate fi obținut doar în baza tuturor documentelor menționate, de la starea civilă sau primăria localității în raza căreia a survenit decesul.

Medic constatator

Survenirea decesului unei persoane pe care o iubim sau o simțim apropiată este o situație neprevăzută care ne obligă să acționăm rapid. Primul pas care trebuie indeplinit este să se constate decesul de către o persoană specializată care va elibera un act denumit ”Certificat constatator al decesului”. Constatarea decesului poate fi făcută de medicul de familie sau orice medic specializat. Vă putem pune la dispoziție persoane ce dețin competența și disponibilitatea realizării acestui serviciu. Medicii încadrați în serviciul Ministerului Sănătății sau SMURD eliberează certificate de constatare a decesului doar în zilele de sfârșit de săptămână. Producerea decesului din cauze violente va fi constatat de o echipă specializată a Institutului Medico-Legal.

Îmbălsămarea decedatului

Este o metodă medicală prin care se realizează conservarea artificială a corpului, astfel împiedicându-se apariția proceselor naturale ce modifică integritatea corpului. Îmbălsămarea se efectuează cu substanțe permise, de către personal medical instruit, pe care îl putem pune la dispoziția dumneavoastră. În cazul în care se dorește depunerea corpului neînsuflețit la capelă, îmbalsămarea este obligatorie.

Toaletarea decedatului realizată de personal instruit

Este obligatoriu ca trupul să fie pregătit pentru ultimul drum, fapt ce presupune spălarea și înveșmântarea în haine noi sau curate. Acest procedeu mai poate include, după caz, bărbieritul, coafatul sau fardatul. Ultimul pas este asezarea corpului fără suflare în sicriu. Dispunem de personal apt care vă poate ajuta.

Repatrierea persoanei decedate

Decesul unei persoane este în sine o situație dificil de suportat. Poate fi accetuată de lipsa corpului datorată trecerii în neființă pe un teritoriu străin. Compania de pompe funebre Anthony oferă susținere în repatrierile către România și din țara noastră spre alte teritorii.

Transport funerar intern şi internaţional

Transportul se realizează la standardele impuse de UE, cu maşini şi limuzine funerare conforme. Dispunem de microbuze pentru persoane pentru situaţiile în care sunt necesare.

Consultanță pentru alegerea sicriului

Încărcaţi de durere şi cu ideea că ultimul omagiu adus trebuie să fie demn, alegerea unui sicriu poate reprezenta un alt moment de cumpănă. Ne dorim să oferim un sprijin în luarea acestei decizii astfel că în cele două magazine ale noastre găsiţi atât sicrie la preţuri accesibile, cât şi consultanță. Ţinând seama de dorinţele şi bugetul dumneavoastră puteţi alege dintr-o gamă variată de modele de sicrie, confecţionate din esenţe diferite – plop, brad, fag, frasin,, stejar, pin, nuc, mahon, etc. –cu modele florale sau religioase şi diversitate de culori.
Încercăm să indeplinim cele mai exigente dorințe, astfel că dispunem și de sicrie cu modele unice, cu accesorii demne de un ultim drum încununat cu respect și recunoștință.

Manipularea sicriului

Dacă doriţi ca manipularea sicriului să fie făcută de o echipă specializată, Anthony vă poate pune la dispoziţie un astfel de serviciu funerar. Echipa se va ocupa de urcarea/coborârea sicriului pe trepte, indiferent de locaţie şi etaj şi manipularea acestuia la biserică sau capelă.

Realizarea de aranjamente florale, coroane, jerbe

Aranjamentul floral funerar, de orice natură, este modalitatea de a aduce un ultim omagiu persoanei trecute în nefiinţă. Un aranjament de acest tip poate fi confecţionat, la alegerea dumneavoastră, dintr-o gamă variată de flori,în diferite mărimi şi modele. În plus, puteţi opta pentru atasarea unei panglici cu mesaj de adio. Acesta poate fi unul clasic de forma: „regrete eterne”, „nu te vom (voi) uita niciodată”, „vei rămâne veşnic în amintirea mea (noastră)”, „cu sufletul îndurerat” sau cel dorit de dumneavoastră.

Informarea și ajutorul în vederea obținerii unui loc de veci gratuit

Orice persoană care a avut domiciliul în București are dreptul să primească un loc de veci concesionat timp de 7 ani. Pentru obținerea acestuia rudele cele mai apropiate trebuie să îndeplinească procedurile legale la secretariatul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane. Înhumarea se va realiza în minim 24 ore de la începerea formalităților. Vă stăm la dispoziție cu informații și orice ajutor în vederea obținerii concesiunii.

Practică cimiterială

Acest serviciu include strângerea osemintelor, transferarea dintr-un mormânt în altul, înmormântări, dezgropări.

Consiliere în vederea alegerii monumentelor funerare, pietrelor funerare, fotoceramicii

Conform practicii ortodoxe, monumentul funerar poate fi ridicat în cel mult 1 an de la înhumare. Compania de servicii funerare Anthony pune la dispoziţia dumneavoastră variate tipuri de monumente funerare şi ornamente din piatră – în general marmură şi granit – în formă standard sau la comandă. Puteţi opta să includă sculpturi funerare, vaze, statui, mobilier, pavele, pisanii, borduri şi baluştrii. Pentru glafuri, pardoseli, plinte sau pavaje avem plăci de granit sau marmură, lustruite, şlefuite şi calibrate la grosime de 10, 20 şi 30 mm.

Incinerare

Incinerarea a devenit în zilele noastre o practică des întâlnită în oraşele civilizate ale lumii, luând treptat locul înhumării. Decizia incinerării trupului neînsufleţit poate fi luată şi exprimată de persoana în cauză pe durata vieţii sau de membrii familiei sau aparţinători după deces.
Dacă se optează pentru acest tip de practică funerară aveţi nevoie de următoarele documente:

 • 1. certificatul de deces;
 • 2. adeverinţa de înhumare;
 • 3. certificatul de înhumare;
 • 4. adeverinţa de la SANEPID;
 • 5. programare pentru incinerare

În baza acestor documente şi a actului de identitate în copie şi original al persoanei care solicită incinerarea se obţine programarea la crematoriul uman din incinta I.N.M.L. Mina Minovici. Ne dorim să fim alături de dumneavoastră prin simplificarea procedurilor legale ce sunt obligatoriu de îndeplinit şi prin consiliere pentru o ceremonie demnă de respect. Deasemenea, Agenţia de servicii funerare Anthony dispune de o gamă largă de urne funerare din lemn, metal sau ceramice.